News

Jordanes acquires Backstube – a rapidly growing fast-casual bakery concept (In Norwegian)

Jordanes acquires Backstube – a rapidly growing fast-casual bakery concept (In Norwegian)
Photo:
Backstube

Jordanes AS kjøper det norske bakerikonseptet Backstube

Oslo, 12. april 2023: Det ledende, skandinaviske merkevarehuset Jordanes AS har inngått avtale om å kjøpe samtlige aksjer i Fehmab AS, selskapet bak «grab and go»-bakerikonseptet Backstube.

Backstube er et «grab and go»-bakerikonsept basert på europeiske bakverktradisjoner med et bredt produktsortiment til fornuftige priser. Selskapet blir et nytt, strategisk tilskudd til Jordanes’ satsing på å møte folks endrede forbruksvaner. Det hurtigvoksende bakerikonseptet har over 300 ansatte og totalt 32 utsalgssteder over hele Norge.

  • Folk spiser mer på farten, en trend som vil drive markedet og veksten fremover. Backstube treffer svært godt i tiden også mot den yngre forbrukere, og vi er imponert over den høye kvaliteten kombinert med svært konkurransedyktige priser, sier Dag Teigland, administrerende direktør i Jordanes AS.

Bakerikonseptet passer godt sammen med Jordanes’ ekisterende restaurant- og spisekonsepter, blant annet Peppes Pizza. Backstube har en tydelig og sterk eksponering mot aktive forbrukeres daglig forbruk av mat på farten.

Utfordrere

Backstube ble grunnlagt av Matthias Bresser og Felix Heinrich i 2016 og har hatt en årlig vekst på 46 prosent de siste tre årene. Backstube deler Jordanes' utfordrermentalitet og oppkjøpet styrker Jordanes' posisjon som det ledende, skandinaviske merkevarehuset innen hverdagsprodukter og tjenester.

  • Backstube gir en svært attraktiv eksponering mot den norske forbrukeren. Vi vil tilføre dem innsikt fra vårt arbeid med å bygge og vokse eksisterende spisekonsepter og merkevarer, mens de tilfører Jordanes nytenkning. Jobben gründerne har gjort er imponerende og vi ser frem til å få dem med på laget, sier Teigland.

Transaksjonen vil bli gjort opp gjennom utstedelse av aksjer i Jordanes AS til selgerne av Fehmab AS. Oppkjøpet er betinget av godkjenning fra Konkurransetilsynet og sluttføring forventes å finne sted i andre kvartal 2023.

Sentrale posisjoner

Jordanes har gjort 19 strategiske oppkjøp siden 2007. En sentral del av strategien er å fortsette veksten gjennom oppkjøp samt å utvikle et attraktivt hjem for ambisiøse gründere og merkevarer. Gründerne av Backstube, Felix Heinrich og Matthias Bresser, er i dag majoritetseiere i Fehmab AS og vil fortsette å lede Backstube videre.

  • Backstubes visjon har alltid vært å tilby bakerivarer av høy kvalitet til gode priser, tilgjengelig for folk på farten og med bærekraftige alternativer. Å bli en del av Jordanes innebærer at vi kan fortsette å utfordre markedet slik vi har gjort siden 2016. Det gir oss også muligheten til å nå ut til enda flere kunder – både gjennom nye butikker og nye kanaler. Vi gleder oss stort til å utvikle Backstube videre sammen med hele Jordanes-teamet og selskapets gründere, sier Matthias Bresser og Felix Heinrich.

For ytterligere informasjon, kontakt:

Stig T. Sunde, styreleder i Jordanes AS
E-post: stig.sunde@jordanes.no

Sofie Oraug-Rygh, Public affairs and media contact
Mobil: +47 977 72 483
E-post: sofie.rygh@jordanes.no

Om Jordanes AS:

Jordanes er et skandinavisk merkevarehus med over 30 kjente og folkekjære merkevarer, blant annet Sørlandschips, Synnøve, Peppes Pizza og Bodylab, som skaper hverdagsglede for hele familien og for fremtidige generasjoner.

Siden oppstarten for 15 år siden har Jordanes vokst til å bli et ledende merkevarehus innen mat, drikke, snacks, restaurant, personlig pleie, helse og trening. I dag er merkevarene samlet i Jordanesfamilien med 2 400 medarbeidere i Skandinavia, Storbritannia og Baltikum og 10 lokale produksjonsfasiliteter rundt omkring i Norge, Sverige og Danmark.

Våre merkevarer når den skandinaviske konsumenten gjennom ulike anledninger gjennom hele døgnet. Vi vil fortsette å bygge et lidenskapelig og hurtig merkevarehus med produkter og tjenester som er bedre for konsumenten og miljøet.

Om Backstube:

Backstube er et norsk bakerikonsept som tilbyr et bredt produktsortiment inspirert av europeiske bakverkstradisjoner, til fornuftige priser. Bakeriutsalgene er lokalisert sentralt i norske byer og knutepunkter. Backstube ble etablert av gründerne Felix Heinrich og Matthias Bresser som åpnet sitt første bakeriutsalg i Oslo i 2016. Siden har selskapet etablert mer enn 30 bakerier over hele Norge, blant annet i storbyer som Oslo og Bergen, i tillegg til mindre byer fra hovedstadsområdet til Tromsø i nord. I tillegg til åpning av flere bakeriutsalg, er fem nye utsalg under utvikling på Oslo Lufthavn Gardermoen gjennom et franchisekonsept sammen med WH Smith. Disse er forventet ferdigstilt mellom mars og mai 2023. Selskapet har hatt en årlig vekst på 46 prosent i løpet av de tre siste årene. Omsetningen for 2022 var på 217 millioner kroner.