News

Advisers retained in relation to contemplated listing of Jordanes AS (In Norwegian)

Advisers retained in relation to contemplated listing of Jordanes AS (In Norwegian)
Photo:
Beate Oma Dahle / NTB

Jordanes AS sikter mot notering på Oslo Børs i løpet av 2023

Merkevarehuset Jordanes vurderer mulighetene for å børsnotere selskapets aksjer på Oslo Børs i løpet av 2023. Selskapet har engasjert investeringsbankene Carnegie, DNB Markets, Berenberg og SpareBank 1 Markets som finansielle rådgivere. Houlihan Lokey er engasjert som uavhengig rådgiver.

  • Jordanes har de siste 15 årene bygget og utviklet viktige utfordrere til etablerte merkevarer til glede for skandinaviske forbrukere. Vi ser på muligheten for en børsnotering for å ytterligere styrke vår evne til å bygge, kjøpe og utvikle morgendagens merkevarevinnere, sier Dag Teigland, administrerende direktør i Jordanes.

Selskapet planlegger, som en del av børsnoteringen, å hente kapital for å styrke den finansielle fleksibiliteten og for å kunne realisere nye vekstinitiativ, blant annet gjennom nye oppkjøp. Målsetningen er å notere selskapet på Oslo Børs i løpet av 2023, forutsatt fordelaktige markedsforhold.

  • Utvikling og fornyelse er en del av ryggmargen til både Jordanes og alle som jobber med de ikoniske merkevarene våre. Konsumentene skal kjenne oss igjen som de som alltid utfordrer de store, etablerte aktørene. Det gjør vi ved å være bedre på innovasjon, merkevareutvikling og hurtighet til markedet, sier han.

Lokal produksjon og arbeidsplasser

Jordanes har mer enn 2 400 medarbeidere over hele Skandinavia, Storbritannia og Baltikum, samt 10 lokale produksjonsfasiliteter i Norge, Sverige og Danmark, fra Namsos i nord til Kristiansand sør i Norge.

  • Vi utvikler merkevarer som skal komme fremtidige generasjoner til glede. En mulig børsnotering vil være en fin måte å gi både skandinaviske konsumenter og flere av våre kollegaer muligheten til å ta del i verdiskapningen til selskapet i årene som kommer, sier Teigland.

Jordanes ble startet i 2007 med formål om å utvikle unike, merkevarer til glede for skandinaviske konsumenter. I dag består Jordanes-familien av over 30 kjente merkevarer, som blant annet folkefavorittene Sørlandschips, Synnøve, Peppes Pizza og Bodylab. Merkevarene er tett koblet til folks hverdag, fra tidlig morgen til kveld.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Stig T. Sunde, styreleder Jordanes AS

E-post: stig.sunde@jordanes.no

Om Jordanes AS

Jordanes er et skandinavisk merkevarehus med over 30 kjente og folkekjære merkevarer, blant annet Sørlandschips, Synnøve, Peppes Pizza og Bodylab, som skaper hverdagsglede for hele familien og for fremtidige generasjoner.

Siden oppstarten for 15 år siden har Jordanes vokst til å bli et ledende merkevarehus innen mat, drikke, snacks, restaurant, personlig pleie, helse og trening. I dag er merkevarene samlet i Jordanesfamilien med 2 400 medarbeidere i Skandinavia, Storbritannia og Baltikum og 10 lokale produksjonsfasiliteter rundt omkring i Norge, Sverige og Danmark.

Våre merkevarer når den skandinaviske konsumenten gjennom ulike anledninger gjennom hele døgnet. Vi vil fortsette å bygge det ledende merkevarehuset med produkter og tjenester som er bedre for konsumenten og miljøet.